Het verhaal van Arno

Het verhaal van Arno

Arno Hoeve, docent muziek

Muziek maken verbindt mensen

“Toen ik achter in de 30 was, werkte ik als productmanager bij een grote verzekeraar. Steeds als ik langs het Conservatorium liep en mensen muziek hoorde maken, dacht ik: die afslag had ik Ć³Ć³k kunnen nemen. Ik heb een grote passie voor muziek, speel mijn hele leven al in bandjes, heb er mijn beste vrienden aan overgehouden. Als productmanager werkte ik hard en veel, maar het was saai en ik mistte het gevoel iets te betekenen voor de maatschappij. Ik dacht terug aan mijn bevlogen muziekdocent op de middelbare school en besloot dat dat was wat ik wilde: leerlingen laten ervaren hoe geweldig het is om samen muziek te maken en hoe muziek mensen verbindt.

Lek & Linge Culemborg trok mij vijf jaar geleden aan omdat het een Cultuurprofielschool is. Het klikte meteen en ik werd aangenomen als zij-instromer op de brugklaslocatie. In twee jaar kon ik mijn opleiding aan het Conservatorium afronden en ondertussen lesgeven met een tijdelijke bevoegdheid. In het begin was het spannend en bijna elke les kwam er wel iemand meekijken: een docent van de sectie Muziek, mijn teamleider of de praktijkbegeleider. Maar het ging goed en ik voelde dat ik mijn plek had gevonden. Wel vond ik dat het muzieklokaal een update kon gebruiken. Ik maakte een plan voor een nieuwe inrichting en faciliteiten, pitchte het bij de directie en kreeg akkoord. Had ik toch nog wat aan mijn verkoop-skills uit het bedrijfsleven!

‘In het begin was het spannend en bijna elke les kwam er wel iemand meekijken’

Inmiddels hebben we een prachtig lokaal. De ruimte is open en licht en er zijn oefenruimtes voor bands, met een complete bandopstelling. Ook heb ik in het lokaal een podium met belichting laten bouwen. Ik vind het belangrijk om leerlingen te leren hoe zij zichzelf goed kunnen presenteren. Daar heb je veel aan, ook als je geen muzikant wordt.

Ik hoor wel eens van collega’s op andere scholen dat zij muzieklessen moeten geven in een bedompte kelder of in het voormalige schoonmaakhok. Met de mooie lokalen, de goede faciliteiten, de extra aandacht voor kunstvakken, het jaarlijkse Cultuurfestival, het leuke jonge docententeam en de mogelijkheid zelf initiatieven te nemen, denk ik dat Lek en Linge Culemborg heel wat te bieden heeft voor muziekdocenten.”

Alle verhalen

Het verhaal van Myrthe

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an.

Het verhaal van Roy

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an.

Het verhaal van Menno

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an.

Het verhaal van Mayte

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an.

Het verhaal van Borre

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an.

Het verhaal van Joop

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an.

Koffie en kennismaken?

Reageren op een vacature, iets vragen over de sollicitatieprocedure, koffie (of thee) drinken met een van onze collega's, een rondleiding door onze gebouwen... Het kan allemaal. Wij zijn net zo nieuwsgierig naar jou als jij naar ons.
Neem contact op

Lek en Linge Culemborg maken we samen: docenten, leerlingen en ondersteunend personeel. Als ambitieuze professionals maken we onze school elke dag een beetje beter. De lat ligt hoog. We helpen elkaar om te groeien; in ons vak en als mens. Samen geven we onze leerlingen alle kansen om de beste versie van zichzelf te worden.

Vacatures

Lek en Linge Culemborg is samen met de Lingeborgh Geldermalsen onderdeel van schoolgemeenschap O.R.S. Lek en Linge