Het verhaal van Borre

Het verhaal van Borre

Borre van Stigt, docent geschiedenis

Doen waar je goed in bent

“Voor de zomervakantie van ’22 werd ik aangenomen als geschiedenisdocent voor de havo bovenbouw. Ik had er toen al zeven jaar in het voortgezet onderwijs opzitten, maar het is toch spannend om dan weer ergens anders aan de slag te gaan. Lek en Linge is ook ongeveer het tegenovergestelde van mijn vorige werkplek, dat werd mij al snel duidelijk.

Al voor de zomervakantie werd er een ontmoeting voor me geregeld met een directe collega van de sectie geschiedenis, die mij wegwijs maakte en alvast wat voorwerk met me deed. Na de vakantie, vlak voor de start van het schooljaar, was er een startdag voor alle nieuwe docenten, waarop we konden kennismaken met elkaar en werden rondgeleid door alle vier de locaties. Ook kregen we onze laptop, sleutels en een berg informatie over systemen en te doorlopen administratieve stappen.

Natuurlijk kun je dat niet allemaal op Ć©Ć©n dag in je opnemen, dus het is fijn om als startende Lek en Linge-docent een begeleider te hebben. In mijn geval is dat een docent uit het bovenbouwteam die regelmatig bij mij incheckt hoe het gaat, af en toe meekijkt in de klas en bij wie ik met al mijn vragen terecht kan. Bij mijn vorige school was ik dat niet gewend, dat er zoveel tijd en energie wordt gestoken in het begeleiden en ondersteunen van docenten.

‘Bij mijn vorige school was ik dat niet gewend, dat er zoveel tijd en energie wordt gestoken in het begeleiden en ondersteunen van docenten’

Wat ook nieuw is voor mij: hoe goed de zaken zijn geregeld. Eerder dit jaar hadden we een excursie naar Eindhoven. Met honderden leerlingen op excursie; dat is best een spannende exercitie. Maar tot mijn verbazing had ik een maand van tevoren alle informatie al binnen. Ook de ouders en leerlingen waren al weken voor de excursie volledig op de hoogte. Iedereen wist wanneer en waar ze werden verwacht en wat het programma was… Dat vind ik echt heel prettig werken. En dat geldt voor alles hier bij Lek en Linge: de organisatie is strak, alles functioneert en de communicatie is goed. Voor mij echt een verademing. Dan kun je je als docent bezighouden met waar je goed in bent: je vak versterken en leerlingen verder helpen.

Lek en Linge positioneert zichzelf als een ambitieuze school en ik merk in de korte tijd dat ik hier werk al dat dat klopt. Niet alleen leerlingen maar ook docenten worden uitgedaagd alles eruit te halen. De geschiedenissectie is daarbij ook nog eens een zeer ambitieuze sectie, met een paar echte ‘les-kanonnen’. Ik merk dat er hoge eisen worden gesteld, tegelijkertijd ervaar ik de vrijheid om het op mijn manier te doen. Niemand probeert de ander af te troeven, we staan open om van elkaar te leren en samen nog beter te worden.”

Alle verhalen

Het verhaal van Arno

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an.

Het verhaal van Myrthe

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an.

Het verhaal van Roy

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an.

Het verhaal van Menno

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an.

Het verhaal van Mayte

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an.

Het verhaal van Joop

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an.

Koffie en kennismaken?

Reageren op een vacature, iets vragen over de sollicitatieprocedure, koffie (of thee) drinken met een van onze collega's, een rondleiding door onze gebouwen... Het kan allemaal. Wij zijn net zo nieuwsgierig naar jou als jij naar ons.
Neem contact op

Lek en Linge Culemborg maken we samen: docenten, leerlingen en ondersteunend personeel. Als ambitieuze professionals maken we onze school elke dag een beetje beter. De lat ligt hoog. We helpen elkaar om te groeien; in ons vak en als mens. Samen geven we onze leerlingen alle kansen om de beste versie van zichzelf te worden.

Vacatures

Lek en Linge Culemborg is samen met de Lingeborgh Geldermalsen onderdeel van schoolgemeenschap O.R.S. Lek en Linge