Het verhaal van Joop

Het verhaal van Joop

Joop Schell, docent Nederlands

Het is elk jaar een bewuste keuze om hier te blijven

“Mijn stagetijd op Lek en Linge was ontzettend leuk. Goede begeleiding, allĂ©Ă©n maar leuke kinderen en collega’s die geen onderscheid maken of je er net werkt of al tien jaar. Vanaf het begin voelde ik me gewaardeerd. Heel fijn dus dat ze mij vroegen om te blijven en ondertussen mijn studie af te ronden. Nu zit ik hier alweer zes jaar, waarvan de helft als examenklasdocent voor het vwo.

Als eerstegraads docent Nederlands kan ik op heel veel scholen terecht. Het is dus elk jaar een bewuste keuze om hier te blijven. Ik kan me geen andere plek voorstellen waar ik me zo thuis voel en waar ik zoveel ruimte krijg om me te ontwikkelen. Voorlopig kan ik mijn ei nog volledig kwijt in het lesgeven en alles wat daarbij komt kijken. Als ik verder wil, weet ik dat er binnen Lek en Linge mogelijkheden zijn om extra verantwoordelijkheden en leiding op me te nemen. Als docent kun je bijvoorbeeld jaarlaagverantwoordelijke worden, vervolgens bouwleider of sectieleider van jouw niveau en uiteindelijk misschien wel sectieleider voor de hele school. Er zijn voldoende mogelijkheden.

“Ik kan me geen andere plek voorstellen waar ik me zo thuis voel en waar ik zoveel ruimte krijg om me te ontwikkelen”

Wat ik op dit moment vooral belangrijk vind, is dat ik samen met mijn collega’s kan nadenken en sparren over hoe we het onderwijs op Lek en Linge kunnen optimaliseren. Zoveel mogelijk aspecten leuker en beter maken, zonder daarbij het welzijn van de docenten uit het oog te verliezen. Zo heb ik vorig jaar ingebracht dat ik de nakijkdruk te hoog vond; niet in balans met wat het oplevert. We krijgen als sectie dan de vrijheid om samen tot een oplossing te komen. Dat vind ik mooi aan Lek en Linge: het welzijn van de docenten is belangrijk. Directeur Carel Konings benadrukt ook regelmatig in zijn berichten dat hij heel trots is dat er zo hard wordt gewerkt, maar dat we vooral ook op onszelf moeten passen en op tijd gas terug moeten nemen. Prettig om op die manier te merken dat je gezien en gewaardeerd wordt.

Werken met jongeren vind ik geweldig. Het lesgeven, dáár gaat het mij om, niet zozeer om tekstbegrip of dat je een ‘d’ of ‘dt’ moet schrijven. Ik heb een passie voor literatuur en vind het heerlijk om met jongeren over boeken te praten. Fantástisch als ze zelf enthousiast met een boek aankomen, of zich ontwikkelen in het schrijven van verhalen. En toch: als morgen het vak Nederlands wordt afgeschaft, blijf ik in het onderwijs. Dan leer ik wel een ander vak. Het werken met leerlingen, hen helpen groeien en een goed en sociaal mens te worden – dat is mijn drijfveer.”

Alle verhalen

Het verhaal van Arno

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an.

Het verhaal van Myrthe

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an.

Het verhaal van Roy

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an.

Het verhaal van Menno

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an.

Het verhaal van Mayte

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an.

Het verhaal van Borre

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an.

Koffie en kennismaken?

Reageren op een vacature, iets vragen over de sollicitatieprocedure, koffie (of thee) drinken met een van onze collega's, een rondleiding door onze gebouwen... Het kan allemaal. Wij zijn net zo nieuwsgierig naar jou als jij naar ons.
Neem contact op

Lek en Linge Culemborg maken we samen: docenten, leerlingen en ondersteunend personeel. Als ambitieuze professionals maken we onze school elke dag een beetje beter. De lat ligt hoog. We helpen elkaar om te groeien; in ons vak en als mens. Samen geven we onze leerlingen alle kansen om de beste versie van zichzelf te worden.

Vacatures

Lek en Linge Culemborg is samen met de Lingeborgh Geldermalsen onderdeel van schoolgemeenschap O.R.S. Lek en Linge