Het verhaal van Roy

Het verhaal van Roy

Roy, docent Nederlands

Goed opgevangen als zij-instromer

”In mijn familie zeiden ze eigenlijk al jaren dat lesgeven echt iets voor mij zou zijn. Zelf had ik ook wel het idee dat ik ooit voor de klas zou staan als docent Nederlands. Toch belandde ik – na mijn studie Journalistiek en een paar jaar freelancen als redacteur – op de communicatieafdeling van een softwarebedrijf. Na een tijdje werd ik behoorlijk ongelukkig in die kantoorbaan. Ik ging naar een informatieavond over zijinstromen en besloot ervoor te gaan. Drie jaar geleden startte ik bij Lek en Linge Culemborg met een zwangerschapsvervanging – naast mijn opleiding Docent Nederlands aan de HU – en ik ben nooit meer weggegaan.

Wat me zo goed bevalt? Elke dag is anders, het is nooit saai. Dat komt vooral door het contact met leerlingen, daar heb ik ontzettend veel plezier in. Hoe komen ze vandaag binnen, wat speelt er? Hoe hou ik ze bij de les, waarmee kan ik ze boeien? Vorig jaar had ik een leerling met dyslexie, die – zoals hij zelf zei – ‘haat had aan lezen’. Ik heb hem uitgedaagd toch een boek te pakken, maakt niet uit hoe makkelijk, over een onderwerp dat hij leuk vond. Een week later had hij het boek uit en vertelde er enthousiast over in de klas. Die momenten, daar doe je het voor. Iemand een duwtje in de goede richting geven. Dat doet die leerling goed, maar mijzelf zeker ook!

‘Ik werd direct als volwaardig lid van het brugklas team gezien en voelde vanaf het begin veel begrip, bijval en ondersteuning’

Als zij-instromer ben ik ontzettend goed opgevangen door mijn directe collega’s en het team. Gelukkig maar, want ik had met zes brugklassen meteen wel erg veel op mijn bordje. Vanuit de sectie Nederlands werd ik goed op weg geholpen met wat we gingen doen, welke stof ik moest behandelen, welke opdrachten daarbij hoorden. Ik werd direct als volwaardig lid van het brugklasteam gezien en voelde vanaf het begin veel begrip, bijval en ondersteuning. We helpen elkaar vooruit, geven tips als iets niet lekker gaat. Ook nu ik alweer in mijn derde jaar zit bij Lek en Linge en bijna klaar ben met mijn opleiding, ben ik nog elke dag aan het leren.

De ruimte die ik hier krijg om mijn studie goed af te ronden, is heel prettig. Er wordt echt rekening mee gehouden, soms kan ik ergens niet bij zijn en dan vangt iemand anders dat op. Ik kan ook altijd met collega’s meekijken om van hen te leren en ik nodig regelmatig iemand uit bij mij in de klas, en vraag dan naar feedback.”

Alle verhalen

Het verhaal van Arno

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an.

Het verhaal van Myrthe

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an.

Het verhaal van Menno

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an.

Het verhaal van Mayte

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an.

Het verhaal van Borre

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an.

Het verhaal van Joop

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an.

Koffie en kennismaken?

Reageren op een vacature, iets vragen over de sollicitatieprocedure, koffie (of thee) drinken met een van onze collega's, een rondleiding door onze gebouwen... Het kan allemaal. Wij zijn net zo nieuwsgierig naar jou als jij naar ons.
Neem contact op

Lek en Linge Culemborg maken we samen: docenten, leerlingen en ondersteunend personeel. Als ambitieuze professionals maken we onze school elke dag een beetje beter. De lat ligt hoog. We helpen elkaar om te groeien; in ons vak en als mens. Samen geven we onze leerlingen alle kansen om de beste versie van zichzelf te worden.

Vacatures

Lek en Linge Culemborg is samen met de Lingeborgh Geldermalsen onderdeel van schoolgemeenschap O.R.S. Lek en Linge