Het verhaal van Menno

Het verhaal van Menno

Menno van den Brink, coƶrdinator facilitair medewerker

Mijn vermoeden dat dit echt een baan voor mij zou zijn, bleek al snel te kloppen

“Na een aantal jaren werken bij Defensie wist ik zeker dat ik in een andere baan gelukkiger zou worden. Ergens in mijn achterhoofd zat altijd al het idee dat ik conciĆ«rge wilde worden op een school. Ik hou van klussen en ik werk graag met mensen. Ik kan met alle leeftijden overweg, maar vooral werken met jongeren gaat mij goed af. Dat merkte ik al door voetbaltraining te geven aan tieners van 15 tot 17 jaar.

Toen kwam hier bij Lek en Linge een plekje vrij en werd ik aangenomen. Vorig jaar was dat. Ik werd op dag ƩƩn gekoppeld aan een van de andere conciƫrges, we gingen samen langs de vier locaties en ik draaide al meteen volledig mee in het schema. Dat werkte goed voor mij, van meewerken leer ik sneller dan van meekijken. Ik heb geen technische opleiding gedaan, maar ik hou van aanpakken, verzin graag oplossingen en ik heb inmiddels thuis en bij vrienden wel heel wat kluservaring opgedaan. Mijn vermoeden dat dit echt een baan voor mij zou zijn, bleek dus al snel te kloppen.

‘Van meewerken leer ik sneller dan van meekijken’

Hoewel geen dag hetzelfde is, hebben mijn 7 collega’s en ik wel een soort structuur aangebracht. We beginnen met het openen van de gebouwen en zorgen dat alles er netjes uitziet. Dan gaan de deuren open en staan we bij de entree om de leerlingen welkom te heten. Handig, dan weten ze ook meteen wie er die dag hun conciĆ«rge is. Dan kijken we in de mailbox of er klusjes zijn binnengekomen van docenten. Het gaat dan vaak om kleine reparaties in de lokalen, een kastje verplaatsen, muurtje schilderen, dat soort werk. Als het kan, pakken we die klussen meteen op. Soms komt er een leerling met een kapotte fiets of lekke band, die fixen we dan ook nog even tussendoor. Daarnaast hebben we onze dagelijkse dingen te doen in de algemene ruimtes, zoals tafels en stoelen rechtzetten in de aula, printers en kopieermachines bijvullen. In de pauzes lopen we rond, kijken we of er geen gekke dingen gebeuren en maken hier of daar een praatje. Soms staan er grotere klussen ingepland, of moeten we met z’n allen een tandje bijzetten om de boel om te bouwen voor examens, een gala of ander evenement.

Kortom: een superleuke afwisselende baan. Voorlopig zit ik hier helemaal goed.”

Alle verhalen

Het verhaal van Arno

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an.

Het verhaal van Myrthe

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an.

Het verhaal van Roy

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an.

Het verhaal van Mayte

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an.

Het verhaal van Borre

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an.

Het verhaal van Joop

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an.

Koffie en kennismaken?

Reageren op een vacature, iets vragen over de sollicitatieprocedure, koffie (of thee) drinken met een van onze collega's, een rondleiding door onze gebouwen... Het kan allemaal. Wij zijn net zo nieuwsgierig naar jou als jij naar ons.
Neem contact op

Lek en Linge Culemborg maken we samen: docenten, leerlingen en ondersteunend personeel. Als ambitieuze professionals maken we onze school elke dag een beetje beter. De lat ligt hoog. We helpen elkaar om te groeien; in ons vak en als mens. Samen geven we onze leerlingen alle kansen om de beste versie van zichzelf te worden.

Vacatures

Lek en Linge Culemborg is samen met de Lingeborgh Geldermalsen onderdeel van schoolgemeenschap O.R.S. Lek en Linge